056 21 59 18
Contacteer ons

THEORIE

Theorie C

De voorbereiding op het theorie-examen kan als volgt;

* Opleiding in de rijschool 

Rijschool Erasmus organiseert op geregelde tijdstippen een cursus wegcode. Deze worden steeds aangekondigd in de rubriek "Nieuws". Bij interesse contacteer ons dan informeren we je persoonlijk zodra een nieuwe cursus wordt gepland

 
* Opleiding door zelfstudie

Voorbereiding met een handboek. Een kwalitatief handboek met internetcode kan bij ons aangeschaft worden.

 

Aan het examen kan je vanaf 17 jaar en 9 maanden in het examencentrum naar keuze deelnemen.

Het examen bestaat uit 50 vragen en elke vraag is 1 punt waard. Om te slagen moet je  minstens 41 punten behalen. Het aantal herkansingen is onbeperkt.

Het slagen voor het theorie-examen is 3 jaar geldig.

PRAKTIJK

Camion praktrijk

Hoe het rijbewijs C behalen?

  • de kandidaat moet houder zijn van een geldig rijbewijs B
  • het rijbewijs C kan je bekomen vanaf 21 jaar. Vanaf 18 jaar kan je het rijbewijs C1 bekomen of het rijbewijs C met vakbekwaamheid. Met het rijbewijs C1 is de MTM van het voertuig maximum 7.500kg, vanaf de  leeftijd van 21 kan je het rijbewijs C1 omruilen voor het rijbewijs C zonder opnieuw scholing te moeten volgen of examen af te leggen.
  • geslaagd zijn voor het theorie-examen
  • in het bezit zijn van het geneeskundig attest chauffeur groep 2 (via een arbeidsgeneesheer)
  • je volgt in onze rijschool minimum 8u praktijkles
  • je slaagt voor het praktijkexamen dat bestaat uit een deel op privaat terrein en een deel op de openbare weg
  • de lessen worden gegeven op afspraak en in onderling overleg. Na de praktische lessen ga je met het voertuig en begeleider van onze rijschool naar het examencentrum voor het afleggen van het praktijkexamen.
  • ons lesvoertuig is uitgerust met automatische versnellingen. De code 78 (automaat) komt niet op het rijbewijs als de kandidaat zijn examen voor het rijbewijs B heeft afgelegd met een voertuig met manuele versnellingen. Ook zijn de lesvoertuigen uitgerust met achteruitrijcamera's, deze camera's mogen gebruikt worden tijdens het examen.
  • interessante prijs: 1126 Euro, inschrijving, 8 u praktijkles, 1 examenbegeleiding en 21% btw inbegrepen.
  • Rijschool Erasmus is een erkende opleidingsverstrekker. Zo kan je voor deze opleiding als zelfstandige of bedrijf gebruik maken van de kmo-portefeuille. Via deze weg bekom je van de Vlaamse Overheid een subsidie. Als lid kan je ook subsidies bekomen bij vb. Edu +, Confederatie Bouw, Sociaal Fonds, Vormelec,...voor meer info, prijzen,  inschrijving, planning

rijbewijs C met vakbekwaamheid