056 21 59 18
Contacteer ons

Alle professionele chauffeurs van voertuigen C, D, CE en DE moeten voldoen aan de vakbekwaamheidsvoorschriften (behoudens de wettelijke toegestane uitzonderingen). De vakbekwaamheid voor chauffeurs omvat 2 luiken; 1. de basiskwalificatie en 2. de nascholing.

 

 

 

 

 

 

 

  • de basiskwalificatie

De chauffeurs die vanaf 10 september 2009 het rijbewijs C of D met vakbekwaamheid  willen bekomen moeten slagen voor theoretische en praktische examens vakbekwaamheid. Het slagen voor deze examens staat gelijk met het bekomen van de basiskwalificatie vakbekwaamheid. De vakbekwaamheid is  5 jaar geldig. Op het rijbewijs staat de code '95' met de uiterste geldigheidsdatum. Het vernieuwen van de code 95 op het rijbewijs kan door het volgen van 35u nascholing.

  • de nascholing

De houders van het rijbewijs C of D met vakbekwaamheid moeten 35u nascholing volgen voor het verstrijken van de geldigheidsdatum van de vakbekwaamheid bij de code '95' op het rijbewijs. Het komt neer op 5 keer 7 uur nascholing vakbekwaamheid te volgen in een erkend opleidingscentrum. Ons opleidingscentrum (OCF-125) is erkend voor het geven van deze nascholing en het verstrekken van de vereiste attesten.

Onze modules; Eco-driving (thema 1), Rij- en rusttijden + gebruik tachograaf (thema 2), Opfrissen wegcode + invullen aanrijdingsformulier (thema 2), Ergonomie & gezondheid (thema 3), EHBO (thema 3). Bijkomende modules zijn in voorbereiding.

Zoals in de rijschool kiezen wij ervoor om ook voor de nascholing service en kwaliteit de leveren tegen een interessante prijs. Vb. de module EHBO komt op 160 Euro + 21% btw, Eco-driving op 550 Euro + 21% btw, onze andere modules op 150 Euro + 21% btw per persoon per module. Het opleidingscentrum Erasmus is een erkende opleidingsverstrekker. Zo kan je ook voor de nascholing als zelfstandige of bedrijf gebruik maken van de kmo-portefeuille. Via deze weg bekom je van de Vlaamse Overheid een subsidie

Bij 'Nieuws' kondigen wij de modules aan. Wens je als eerste op de hoogte gebracht te worden van de nieuwe sessies geef ons jou emailadres door en wij informeren je persoonlijk. Voor groepen contacteer ons.