056 21 59 18
Contacteer ons

Laatste Nieuws

COVID-19

Alle rijopleidingen en rijexamens, inclusief het terugkommoment, werden vanaf maandag 2 november opgeschort.

Vanaf maandag 14 december kunnen bepaalde rijopleidingen en -examens weer plaatsvinden. Het gaat dan om; alle theorielessen en -examens, de praktijklessen en -examens voor motoren en bromfietsen (A en AM) én de opleidingen en examens voor professionele bus- en vrachtwagenchauffeurs (D, DE, C en CE).

Er zijn dus nog geen praktijklessen en geen praktijkexamens mogelijk voor de categorieën B, BE en G. Ook het terugkommement blijft nog opgeschort.

De opleidingen die wij voorzien hadden tot en met 17 januari zijn allemaal geschrapt, de andere laten we nog staan tot er meer duidelijkheid is. 

Het is mogelijk om je in te schrijven voor alle opleidingen. Stuur een mail naar info@rijschoolerasmus.be. Voor de theorie rijbewijs B is er nog plaats voor de cursus die start op 25 januari. Voor praktijk C /CE zijn er geen wachtlijsten je kan direct starten.  

De wettelijk voorziene termijnen voor de opleidingen en examens werden eerder alvast verlengd tot en met 30 september 2021 als de geldigheid van die examens of lessen vervallen is tussen 16 maart 2020 en 29 september 2021, ook voor rijbewijs B (alsook B+E en G) en het terugkommoment.

 
Cursus theorie rijbewijs B (auto)

De lessen gaan door op  maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telkens 's avonds van 18u00 tot +/- 21u25.

De volgende cursus start op 25 januari, we werken met kleine groepen, wees er dus snel bij!

De daaropvolgende cursus is voorzien om op 15 februari van start te gaan, dit is in de krokusvakantie smiley. Telkens van maandag tot donderdag en op dezelfde uren.

Contacteer ons voor meer info. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. 
Nascholing code 95

Onze de modules (code 95) geven we op zaterdag met een uitzondering voor de module Eco-driving, die ook op weekdagen kan worden gevolgd.

Alle modules gaan door in het leslokaal  van rijschool Erasmus, Sint-Jorisstraat 12 te Kortrijk van 8:30 tot 16:30

Dit zijn de mogelijkheden;

zaterdag 9 januari van 13:00 tot 16:15; module Eco-driving theorie, uit thema 1, 395 Euro + 21% btw (theorie + praktijk) VOLZET

zaterdag 16 januari; module ' Gezondheid en ergonomie' uit thema 3, 130 Euro + 21% btw  (broodjeslunch inbegrepen) VOLZET

zaterdag 30 januari; module 'EHBO' uit thema 3, 140 Euro + 21% btw (broodjeslunch inbegrepen) VOLZET

donderdag 11 februari van 18:30 tot 21:45; module Eco-driving theorie, uit thema 1, 395 Euro + 21% btw (theorie + praktijk)

zaterdag 27 februari; module 'rij- en rusttijden + tacho' uit thema 2, 130 Euro + 21% btw (broodjeslunch inbegrepen)

zaterdag 6 maart; module 'Gezondheid en ergonimie' uit thema3, 130 Euro + 21% btw (broodjeslunch inbegrepen)

zaterdag 13 maart; module 'opfrissen wegcode + EAF' uit thema 2, 130 Euro + 21% btw (broodjeslunch inberepen) ! nog 2 plaatsen vrij

Een mondmasker is verplicht, wij voorzien handontsmetting en in het leslokaal is de 1,5m afstand voorzien. Daardoor werken we met kleine groepen.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Vraag het inschrijvingsformulier aan via mail naar opleidingen@rijschoolerasmus.be.
Vormingsmoment begeleiders

Uitspraak van de Raad van State i.v.m. de hervorming van de rijopleiding op 12/03/2020

Met onmiddellijke ingang;

- geen verplichting meer om het vormingsmoment voor begeleiders te volgen, Mogelijks komt er een alternatief het is nog wachten op richtlijnen van de Overheid.

- stageperiode gaat terug (van 9 maand) naar 3 maand. Dus na 3 maand een voorlopig rijbewijs te bezitten en minstens 18 jaar te zijn mag de kandidaat chauffeur naar het praktisch examen.
Cursus theorie rijbewijs C (vrachtwagen):

Regelmatig organiseren we een cursus theorie voor het rijbewijs C met of zonder vakbekwaamheid. 

Bij  interesse neem contact op, wij informeren je verder. 
KMO-portefeuille

Rijschool Erasmus is door de Vlaamse Overheid erkend als opleidingsverstrekker onder nummer DV.O104757.

Bedrijven en zelfstandigen kunnen via hun kmo-portefeuille subsidies aanvragen voor onze theorie en  praktijk opleidingen alsook voor de nascholingen code 95.